Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Pa de Sant Jordi, Pastís de Sant Jordi i Paté de Sant Jordi productes de “l’Anoia, del camp a la Taula”

18 d'abril de 2012

Aquest dies, en motiu de la diada de Sant Jordi, els anoiencs i anoienques a més de trobar roses i llibres també podrem trobar productes d’artesania alimentaria com pa, paté i pastís de Sant Jordi creats especialment per l’ocasió.

El Consell Comarcal de l’Anoia des de fa 5 anys treballa per identificar l’artesania alimentaria de la comarca i aposta per donar a conèixer la qualitat dels productes artesans alimentaris que poden ser de temporalitat o creats especialment per la celebració d’efemèrides com és ara la diada de Sant Jordi.

Així, aquests dies algunes pastisseries disposaran del tradicional pastís de Sant Jordi, a més d’altres productes creats especialment per la diada com roses de caramel, galetes en forma de drac i rosa, entre altres. El pastís de Sant Jordi és un típic pa de pessic, amb capes de mantega intercalades entre els talls, primets de pa de pessic, simulant les pàgines d’un llibre. Hi ha pastisseries que han innovat introduint altres ingredients, per a fer-lo més suau i adaptat als nous gustos dels clients, per exemple amb llimona o cremats per sobre.

Un altre producte que podrem trobar és el pa de Sant Jordi, que representa l'escut de Catalunya, quatre barres vermelles sobre fons groc. Elaborat a partir de tres pastes: de nous, de sobrassada i de formatge, fa que sigui un pa gustós i aromàtic.

Però, la nova creació d’enguany,  ha estat el Paté de Sant Jordi elaborat per l’artesà alimentari de Cal Pepe de Santa Margarida de Montbui. El paté, de sabors molt contrastats, doncs combina el dolç i el salat, és elaborat amb base a crema catalana i salsa de calçots, per simular la senyera.

Des del Consell Comarcal de l’Anoia, i en el marc de la Xarxa Productes de la terra, es treballa per promocionar i impulsar el consum de productes d’artesania alimentaria generada o autòctona de casa nostra, amb l’objectiu d’enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat.

Last modified: 5 de febrer de 2018