Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Presentació del Servei d’Acollida de l’Anoia a la Secretaria d’Igualtat Migracions i Ciutadania.

27 de juny de 2018

El passat 15 de juny el Consell Comarcal de l’Anoia va ser convidat a presentar el Servei de Primera Acollida de la comarca en el marc de les Jornades de treball sobre els serveis de primera acollida adreçades a municipis menors de 20.000 habitants i Consells Comarcals de Catalunya.

La jornada va comptar amb una setantena d’assistents i es va celebrar a la seu de la Secretaria d’Igualtat Migracions i Ciutadania. La presentació va anar a càrrec del secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós i va comptar amb les experiències dels consells comarcals de l’Anoia, d’Osona, el Baix Empordà i del municipi de Mollerussa.

Al llarg del matí es van abordar diversos aspectes dels serveis de primera acollida com l’accés al servei, els circuits de derivació, els cursos de llengua i de coneixement de la societat catalana i projectes específics com els de reagrupament familiar o refugi.

L’objectiu de les jornades era compartir bones pràctiques al voltant de l’acollida de persones immigrades.

Els Serveis de Primera acollida estan regulats per la Llei 10/2010 de l’acollida de persones immigrades i retornades a Catalunya, la seva finalitat és promoure l’autonomia i la igualtat d’oportunitats de les persones immigrades.

Last modified: 27 de juny de 2018