Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Professionals de Joventut de l’Anoia decideixen conjuntament noves accions per a aquest col·lectiu, en el plenari tècnic celebrat al Consell Comarcal

5 de juliol de 2014

Professionals de Joventut dels ajuntaments de la comarca van participar, al juny, en el Plenari Tècnic Comarcal que es va celebrar al Consell per continuar treballant en xarxa, avaluar les accions que s’estan duent a terme en aquesta matèria i decidir conjuntament noves polítiques de joventut comarcals.

Al plenari també hi van assistir representants de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, així com de la Diputació de Barcelona, a més dels tècnics i dinamitzadors juvenils de la comarca. Després de les paraules de benvinguda del conseller de Joventut, Xavier Brugués, la tècnica comarcal va compartir amb la resta de professionals els nous projectes i actuacions que s’iniciaran a final d’aquest any 2014 i principis de 2015. Aquestes actuacions són el resultat de les necessitats expressades i detectades pels agents comarcals en el marc de la diagnosi del nou Pla Comarcal de Joventut.

Entre els nous projectes que s’impulsaran destaquen, per exemple, la Laborateca Comarcal, un programa d’orientació i inserció laboral a diferents municipis de l’Anoia, encapçalat enguany per Joventut; o els nous municipis que s’adheriran al projecte  de tècnics dinamitzadors de Joventut compartits, iniciativa que creix any rere any. També la creació d’un conveni marc de joventut amb els ajuntaments de tota la comarca; l’ampliació d’actuacions i intervencions derivades amb el programa GPS (Grup Promoció Salut), i les noves formes d’intervenció als centres de secundària mitjançant un catàleg de xerrades, tallers i recursos; entre altres nous projectes relacionats amb la participació juvenil i la creació d’una Oficina Jove comarcal.

La tècnica referent de la Direcció General de Joventut també va recordar als professionals de Joventut que tenen a la seva disposició el servei d’assessorament i acompanyament per a la renovació dels Plans Locals de Joventut dels seus municipis, la majoria dels quals s’han de renovar el 2015.
Els participants també van posar en comú diferents projectes municipals, creant un espai de reflexió i intercanvi de propostes.

Finalment, i a partir de la intervenció de la tècnica representant de l’Oficina del Pla Jove de Diputació de Barcelona, es va decidir quina serà la formació que es durà a terme per a professionals de joventut de la comarca durant el 2014 i 2015.

El Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal de l’Anoia agraeix la participació a tots els assistents a aquest Plenari Tècnic de Joventut. També es posa a disposició de la resta de municipis de la comarca que vulguin conèixer les polítiques de joventut comarcals que impulsa, així com els serveis i recursos que ofereix als joves i professionals de l’Anoia.

Last modified: 5 de febrer de 2018