Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

RODANITS 2012 “festa segura, festa assegurada”

31 de juliol de 2012

El Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal de l’Anoia i el Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada, en col·laboració amb els ajuntaments del Bruc, Calaf, Capellades, Carme, els Hostalets de Pierola i la Torre de Claramunt ja ho tenen tot a punt per donar el tret de sortida al RODANITS 2012; un servei gratuït de transport nocturn que recorrerà la nostra comarca per tal de fer arribar els joves anoiencs a la Festa Major d’Igualada la nit del 25 d’agost.

El projecte que porta el nom de RODANITS 2012 “Festa segura, festa assegurada”, vol oferir alternatives d’oci als joves de la comarca a més de proporcionar un servei de transport nocturn que faciliti la mobilitat i eviti riscos relacionats amb la conducció. El Consell Comarcal de l’Anoia, l’Ajuntament d’Igualada i la resta d’ajuntaments en conveni han volgut apostar per la prevenció de riscos associats al consum d’alcohol i la conducció nocturna, així com potenciar l’ús del transport públic entre els joves.

Les INSCRIPCIONS a aquest servei gratuït es podran fer fins el dimecres 22 d’agost a www.anoiajove.cat (Rodanits) on també trobareu tota la informació quant a horaris i rutes. També es podrà fer el seguiment mitjançant el Facebook “RODANITS 2012”.

Seguint la línea de prevenció del projecte, el Consell Comarcal de l’Anoia posarà a disposició la carpa GPS (Grup Promoció Salut) que estarà ubicada en una de les barraques i on s’oferirà recursos informatius sobre salut als joves quant a la prevenció de conductes de risc.

Organitza:

Organitza

En col·laboració amb els Ajuntaments del Bruc, Calaf, Capellades, Carme, els Hostalets de Pierola i la Torre de Claramunt.

PREGUNTES MÉS FREQÜENTS. RODANITS 2012

- Per quins municipis passarà el Rodanits?
El autobusos Rodanits recolliran i retornaran els joves a les parades fixades als municipis que col·laboren amb el Rodanits 2012: el Bruc, Calaf, Capellades, Carme, els Hostalets de Pierola i la Torre de Claramunt.
Es podran consultar les parades i els horaris del Rodanits al web www.anoiajove.cat (RODANITS) i també es podran fer les inscripcions fins el dimecres 22 d’agost.

- Quina edat han de tenir els joves?
Es tracta d’un servei per a joves a partir de 16 anys. Els menors de 18 anys hauran de presentar sempre, tant a l’anada com a la tornada, l’autorització familiar signada que el Consell Comarcal penjarà al web www.anoiajove.cat (RODANITS); si no disposa de l’autorització no podrà pujar al Rodanits tot i haver fet la inscripció.

- Hi poden pujar tots els joves?
Només podran utilitzar el servei els joves que hagin fet la INSCRIPCIÓ a través del web i en tinguin la confirmació.
En cas de no estar inscrits, podran pujar la resta de joves que estiguin a la parada sempre que els autobusos Rodanits tinguin places disponibles. De la mateixa manera, els menors de 18 anys hauran de portar l’autorització familiar signada.
Cap jove amb la inscripció confirmada es quedarà sense servei de RODANITS ni a l’anada ni a la tornada, sempre que estigui puntual a la parada i respecti la normativa d’ús. El bus no esperarà ningú si no és a l’hora a la parada.

- Com fer la INSCRIPCIÓ?
Fins dimecres 22 d’agost, els joves podran fer la INSCRIPCIÓ PEL RODANITS 2012. Cal emplenar les dades que es demanen mitjançant el web www.anoiajove.cat (RODANITS) a l’apartat INSCRIPCIONS i esperar a rebre la confirmació.
Caldrà especificar si només es vol ANAR A LA FESTA MAJOR D’IGUALADA, si només es vol TORNAR o bé si s’agafa el Rodanits PER ANAR I PER TORNAR A LA FESTA MAJOR D’IGUALADA EL DISSABTE 25 D’AGOST

- El jove ha de pagar alguna cosa?
No, es tracta d’un servei de transport gratuït. El jove no haurà de pagar res però prèviament haurà d’haver fet la inscripció.

- Quin és l’horari del Rodanits?
L’hora de recollida variarà en funció de la ruta i el municipi, però està previst que els autobusos RODANITS arribin a la FESTA MAJOR D’IGUALADA aproximadament a les 23:00h. L’hora de tornada serà les 5:30h de la matinada. El jove que no estigui a l’hora a la parada es quedarà sense servei.
El mapa amb els horaris i les rutes es podrà consultar al web www.anoiajove.cat

- Què han de complir els usuaris del RODANITS?
Presentar el DNI al monitor/a del bus per confirmar que està inscrit.
Els menors de 18 anys hauran de presentar l’autorització familiar signada.
No podran pujar al bus amb cap tipus de recipient que contingui beguda o menjar.
No podran pujar al bus aquells joves que mostrin un clar estat d’embriaguesa que alteri notòriament el seu comportament.
Qualsevol jove que no compleixi aquestes normes no podrà beneficiar-se del servei.

Last modified: 5 de febrer de 2018