Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Set membres del Consell de la Gent Gran de l’Anoia participen en el 7è Congrés Nacional de la Gent Gran

14 d'octubre de 2014

El passat dimecres 8 d’octubre es va celebrar el 7è Congrés Nacional de la Gent Gran al Món Sant Benet amb la participació de més de 600 persones d’arreu de Catalunya. En aquest cas, han estat 6 membres de la nostra comarca anoienca els que ens han representat com a Consell de la Gent Gran de l’Anoia.

La iniciativa, que enguany va dur per lema “Junts podem!”, se celebra cada quatre anys i és convocada pel Departament de Benestar Social i Família i el Consell de la Gent Gran de Catalunya. L’objectiu del Congrés és reflexionar sobre les diverses realitats que viuen les persones grans al nostre país i tractar les principals problemàtiques, inquietuds o necessitats del col·lectiu. La iniciativa permet obrir el debat social i perfilar la línia de treball que cal seguir per donar resposta als reptes a curt i mitjà termini de la gent gran. Les ponències, les conclusions i el manifest de cada edició (la primera es remunta a 1990) serveixen per marcar l'agenda política en la matèria durant els quatre anys posteriors, fins a la celebració del següent congrés.

Per acord del CGGC enguany es van debatre dues ponències amb el títol “Persona, societat i benestar” i “La Catalunya del futur”. La primera, referma el rebuig a qualsevol renúncia a l’Estat del Benestar, tot i l’escenari econòmic complicat, amb una distribució més justa de la riquesa i la incorporació de nous elements que permetin la sostenibilitat del sistema. La segona, advoca, entre d’altres, per la consecució d’un nou pacte social i intergeneracional global en el que cada generació (joves, adults i grans) trobi el seu espai i la seva utilitat en el si de la societat.

L’acta va ser presidit per la biòloga Josefina Castellví, premiada com a Catalana de l’Any 2013 per la seva vàlua en fer-se un lloc a les expedicions antàrtiques en un món llavors restringit a la masculinitat. La seva presidència va ser a petició del CGGC i representa la imatge de les persones grans actives. La celebración va continuar amb un dinar de germanor i la conseqüent sessió plenària.

Last modified: 5 de febrer de 2018