Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Taller sobre estereotips, rumors i convivència al Consell de la Gent Gran de l’Anoia

16 de juliol de 2014

El dijous dia 10 de juliol els membres del Consell de la Gent Gran de l’Anoia van participar en una sessió formativa organitzada per l’Àrea de Ciutadania i Convivència i emmarcada en un pla formatiu sobre gestió de rumors que s’està duent a terme a diferents municipis de la comarca.

La sessió, conduïda per Raquel Moreno, sociòloga de la consultora D-CAS, tenia per objectiu reflexionar entorn la diversitat, els estereotips i els prejudicis. Per fer-ho, es va partir de la  pròpia vivència de les migracions que van experimentar molts dels assistents en algun moment de la seva vida (alguns d’ells van venir a Catalunya els anys 60-70 provinents d’Andalusia i Extremadura, principalment).

En el decurs de la sessió es va reflexionar sobre el concepte de rumor i sobre la importància de ser crític amb aquestes especulacions i les opinions externes, sobretot les que deriven dels mitjans de comunicació. La formació també va ajudar a aflorar aquells rumors que es tenen entorn la vellesa i la discriminació segons l’edat, anomenada també edatisme.

Des del Consell Comarca agraïm l’ interès i la implicació de les quinze persones que hi van participar, representant a més de nou entitats de gent gran de la nostra comarca.

Last modified: 5 de febrer de 2018