Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Visita d’estudi de l’oficina Jove del Consell Comarcal de l’Anoia a Flandes

25 de novembre de 2015

Una delegació de professionals de Polítiques de Joventut de Catalunya va visitar, del 16 al 19 de novembre Flandes per conèixer la filosofia de treball del projecte “Cooperació entre l’educació formal i no formal basada en l’abandonament prematur de l’escola” que duent a terme en aquesta regió Belga.

L’Oficina Jove de l’Anoia, va ser una de les oficines escollides per realitzar, juntament amb la Direcció General de Joventut, l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Girona i el Consell Comarcal de Terra Alta aquesta visita d’estudi amb l’objectiu de conèixer la forma de treballar aquesta problemàtica amb el joves i reflexionar i incorporar aquelles experiències de treball que esdevenen bones pràctiques professionals.

Des de l’any 2008 la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de Joventut mantenen una relació de cooperació amb el govern de Flandes. Aquesta cooperació s’emmarca en la col·laboració que mantenen el govern català i flamenc en el context del pla de treball firmat entre els dos governs -Catalunya i Flandes- en l’àmbit de joventut per al període 2012-2014.

Així, una de les accions a dur a terme dins del pla de treball, és la realització de visites d’estudi a ambdues zones en temes d’interès. En aquesta ocasió, s’ha treballat la “Cooperació entre l’educació formal i no formal basada en l’abandonament prematur de l’escola”.  Al llarg de la visita s’han pogut aprendre les bones pràctiques implementades a Flandes i tenir coneixement dels desafiaments, necessitats i factors d’èxit, conèixer les estructures de cooperació i de quina manera els joves s’involucren al projecte. L'interès és interrelacionar coneixements i metodologies de treball de les administracions amb els joves.

Last modified: 5 de febrer de 2018