Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Vuitena edició de la Jornada de Llengua i Migració de l’Anoia

10 de novembre de 2015

El Consell Comarcal de l’Anoia va acollir divendres passat la vuitena edició de la Jornada de Llengua i Migració de l’Anoia, un espai per a l’intercanvi d’opinions i d’experiències entre els professionals que treballen en l’àmbit de l’ensenyament de la llengua catalana a les persones nouvingudes.

La Jornada, organitzada pel Pla de Ciutadania i Convivència i el Servei Comarcal de Català de l’Anoia, va ser inaugurada per la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, que va destacar la bona feina que s’ha fet els darrers anys en matèria d’acolliment lingüística, però que necessitem continuar pensant quina és la millor manera que el català arribi a tota la població. De la seva banda, el president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, va posar en valor la coordinació i la feina en comú a l’hora de donar resposta als reptes que els assistents a la Jornada han de superar en la seva tasca quotidiana.

Alfons Formariz va fer una interessant ponència en què va exposar algunes reflexions sobre les habilitats que són necessàries a l’hora de fer formació lingüística adreçada a persones adultes. La seva intervenció va tenir un bon complement amb el taller que va dinamitzar Jaume Sans, centrat, precisament, en l’aplicació del tallerisme a les aules.

Finalment, en l’apartat d’experiències, es van exposar les xerrades sobre diversitat lingüística a instituts de secundària que s’han fet a Esparreguera; la implementació del decreta d’acollida a l’Anoia i experiències i materials als cursos del Programa de Reincorporació al Treball.

Presentacions
Parlem de tallerisme:
https://es.slideshare.net/slideshow/embed_code/key/qRVDA9KIswMwkA

Banda sonora:
https://www.youtube.com/watch?v=RJz6XeaJQdY&feature=youtu.be&list=PLA2H34wPpzJVyOKhD6fjQMLnZLSc5a6Q0

Un tauler de Pinterest:
https://www.pinterest.com/txaumell/igualadalab/

Xerrades sobre diversitat lingüística a instituts:
https://prezi.com/k0q_fecsmrfp/compartim-converses/

Programa Alfabetització al Consell Comarcal de l'anoia.pdf [1.44MB]
Presentació decret d'acollida.pdf [211KB]
El mòdul C al PRT Igualada.pdf [1.8MB]

Last modified: 5 de febrer de 2018