Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Xerrada del professor de la UdL, Sergio Sayago, sobre envelliment i món digital amb els integrants del Consell de la Gent Gran de l’Anoia

25 de febrer de 2020

Moltes persones grans veuen avui el món digital i les TIC com un repte o un obstacle per a la seva vida quotidiana

El passat 20 de febrer, a la seu del Consell Comarcal, es va celebrar reunió de la Junta Permanent del Consell de la Gent Gran de l’Anoia amb un ordre del dia que incloïa principalment la preparació, per al dia 25 de febrer, de la seva Assemblea Anual i de l’Acte Post Congressual derivat del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya. També es van repassar informacions diverses, acabant amb una xerrada sobre món digital, les TIC i l’envelliment, a càrrec del professor del Campus Universitari d’Igualada - UdL, Sergio Sayago.

La trobada amb el professor va despertar molt interès entre els assistents, ja que moltes persones grans veuen avui el món digital i les TIC com un repte o un obstacle per a la seva vida quotidiana i, a la majoria, se’ls fa difícil poder seguir el ritme i els requereix una adaptació per poder estar al dia en àmbits diversos, com la relació amb els bancs o les institucions. Sergio Sayago va abordar aquesta problemàtica i va avançar també que, ben aviat, la UdL impartirà a Igualada un curs que portarà per títol Vida (i envelliment) digital a principis del segle XXI: intel·ligència artificial i fabricació digital.

Des del Consell de la Gent Gran de l’Anoia es vol agrair la implicació i bona disposició del professor a l’hora d’ajudar el col·lectiu de persones grans de la comarca a adquirir aquests nous coneixements i evitar, d’aquesta manera, el seu aïllament i possible desconnexió del sistema. Al mateix temps, Sayago està duent a terme un estudi de les necessitats de les persones grans en aquest camp, amb la voluntat de sensibilitzar la societat i les empreses que sovint cal fer més entenedors i simples els programes informàtics i els procediments digitals.

Last modified: 25 de febrer de 2020