El Consell Comarcal de l’Anoia va acollir divendres la VII Jornada de Llengua i Migració, una iniciativa conjunta del Servei Comarcal de Català i el Pla de Ciutadania i Convivència que permet intercanviar experiències docents per afavorir la millora de la qualitat de l’ensenyament de la llengua a la població immigrada. L’edició d’enguany va tenir una cinquantena de participants.
La inauguració oficial va anar càrrec de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i del president del Consell Comarcal, Xavier Boquete. L’apartat de ponències va incloure la presentació de l’Informe sobre la integració de les persones immigrades a Catalunya, a càrrec de Quim Brugué, membre de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOB) de la UAB. I la lingüista masquefina M. Carme Junyent, directora del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA). va presentar un estudi de representacions lingüístiques a l’Anoia: “Què hem de fer amb les llengües dels alumnes a l’escola".
Finalment, en l'apartat d'experiències, els assistents podran conèixer els projectes “Desdezero”, del CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura de Reus; “Català inicial+alfabetització”, del CFA Els Tarongers de Mataró, i “El Voluntariat per la Llengua al Centre Penitenciari Lledoners”, del CNL Montserrat.
més info:
Adreces Català Inicial +Albabetització a Internet [389 KB]
Informe sobre la integració de les persones migrants a Catalunya [676 KB]
Presentació: El rol de les llengües de la immigració a l’escola: l’Anoia [1.76 MB]
Resume Igualada: Desdezero - Taller per crear un muntatge teatral [195 KB]
El Voluntariat per la llengua al Centre Penitenciari Lledoners [639 KB]
Last modified: 5 de febrer de 2018