Aquest equip innovador i pioner a tot l'Estat aborda, des de l’any 2015, situacions de maltractament a les persones grans de l’Anoia
Aquest dimecres, 20 d’abril, la Fundació Avedis Donabedian ha atorgat a l'Equip d'Atenció a la Vellesa de l'Anoia (EAVA), del Consell Comarcal de l'Anoia, el premi al millor Projecte de Millora de la Qualitat en l'Atenció en l'Àmbit Social. L’acte de lliurament de guardons s’ha celebrat a l’Auditori AXA de Barcelona i ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, de la consellera comarcal d’Acció Social, Sandra Fernández, del gerent de l’ens, Eduard Canet, i de l’equip de l’EAVA.
En aquesta 32a edició s’ha reconegut, doncs, la tasca d’aquest equip innovador i pioner a tot l'Estat pel que fa a l'abordatge de les situacions de maltractaments a les persones grans. El grup, que es coordina des del departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania de l’ens comarcal, compta amb una cap, Elisenda Albareda, una coordinadora i treballadora social, Carla Casas, una psicogeriatra, Glòria Fité, un advocat, Jordi Muñoz, i una integradora social, Úrsula García. Aquest equip multidisciplinar es va crear l’any 2015 en resposta a una necessitat detectada per la xarxa de serveis i professionals de la comarca pel que fa als maltractaments a les persones grans. L'EAVA ha esdevingut un servei innovador que assessora, avalua i intervé davant de situacions tan complexes com són les de violència cap a les persones grans als diferents municipis de la comarca, gràcies al suport dels ens locals.
El president, Xavier Boquete, destaca que “les polítiques orientades al benestar de les persones grans són una absoluta prioritat pel Consell Comarcal; fruit d’això han nascut iniciatives com l’EAVA i ens satisfà enormement veure la gran tasca que aquest equip està duent a terme i el fet que ara sigui reconeguda amb aquesta distinció”.
Els Premis Avedis Donabedian a la Qualitat van néixer l’any 1989 i, en aquesta edició, s’han reconegut diferents entitats i equips professionals de la salut i del sector social, tant públic com privat, pel que fa a projectes de millora de la qualitat assistencial en àmbits com Hospitals, Atenció Primària, Salut Mental, Atenció Sociosanitària a la Dependència, Societats Científiques, Atenció Integrada o Atenció a l'Àmbit Social. L’Institut Català d’Oncologia, la Fundació Institut Guttmann, l’Institut Català de la Salut, l’Hospital Sant Joan de Déu, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i la Societat Catalana de Gestió Sanitària han estat altres entitats catalanes reconegudes enguany per diferents projectes desenvolupats en els darrers tres anys.
Last modified: 22 d'abril de 2022